markant

nieuw gebouw

Op het moment dat een nieuwbouwproject in verkoop gaat, is er al bijzonder veel werk verzet. Een deskundig team werkt lange tijd aan deze ontwikkeling, zodat alle wensen en eisen in het definitieve plan zijn verwerkt. Het team achter DE BANK in Oud Voorburg bestaat uit Waaijer Projectrealisatie en architectenbureau KOW. Dit laatste bureau mag zich de ontwerper van het markante nieuwe gebouw noemen. Architectenbureau KOW heeft het markante nieuwe gebouw getekend.

Het team van KOW Architecten liet zich onder meer inspireren door het ontwerp van de Wilhelmina-MULO-school, die tot 1978 op deze hoek stond. De ‘Vlinderplattegrond’ is hiervan een voorbeeld. Daarbij wordt het trappenhuis centraal in het gebouw geplaatst en steekt het boven de vleugels uit.

modern

klassieke uitstraling

De 16 comfortabele appartementen en penthouses worden gerealiseerd op de hoek van de Parkweg en de Rozenboomlaan in een kleinschalig nieuwbouwproject. Er is een aanbod van diverse woningtypen. Zo varieert het woonoppervlak van circa 55m² tot circa 158m². De woningen zijn bereikbaar via de centrale, luxe entreehal met trap en lift. Per verdieping zijn er maximaal drie appartementen – elk voorzien van grote ramen die voor veel lichtinval en mooi uitzicht zorgen. Uiteraard voldoen alle appartementen en penthouses aan het nieuwe Bouwbesluit, wat inhoudt dat deze duurzame woningen op de toekomst voorbereid zijn.

“DE BANK is ook wel als urban villa te omschrijven. Met z’n modern-klassieke uitstraling past dit gelaagde appartementengebouw uitstekend in de bestaande omgeving met op de hoek weer een fraai accent, veelal lichte, bakstenen gevels en sfeervolle voortuinen. Bijzonder is de ronding op de kop van het alzijdig georiënteerde gebouw wat een bepaalde zachtheid met zich meebrengt – eveneens passend in de bestaande buurt.” René Buur, partnerarchitect bij KOW Architecten